Hoe wordt

textiel geproduceerd?

Hoe wordt textiel geproduceerd?

Het produceren van goed textiel is moeilijk en kan veel tijd kosten. Het bestaat ook uit veel stappen. Voor deze verschillende stappen zijn er vele divisies die er aan werken. In dit artikel kan je lezen hoe textiel van een grondstof wordt gemaakt. Hopelijk vindt je dit interessant, want ik vind het wel interessant. Als eerste moet je beginnen bij het spinnen van vezelgaren. Bij het spinnen van vezelgaren worden verschillende dingen gedaan. Deze dingen zijn dat natuurlijke vezels van katoen en wol ineen worden gedraaid. Dit doen ze totdat het daadwerkelijke draden zijn. De draden worden vervolgens voor verschillende dingen gebruikt. Ze kunnen gebruikt worden om te naaien, breien of weven. Als eerste worden de vezels schoongemaakt. Vervolgens worden de vezels in dezelfde richting gelegd. Dit wordt ook wel kaarden genoemd. Als er wordt gespind dan worden deze vezels in elkaar gedraaid. Zo ontstaat er een lange draad.

Na het spinnen ga je twijnen

Na het vezelgaren spinnen en voordat je het draad kan gaan gebruiken moet je eerst nog iets anders doen. Je moet namelijk eerst nog gaan twijnen. Misschien heb je hier wel eens van gehoord, maar waarschijnlijk niet. Met twijnen zorg je ervoor dat de draad sterk genoeg wordt. Een goed en sterk draad is natuurlijk heel erg belangrijk voor het proces. Als je bezig bent met twijnen dan zorg je ervoor dat er meerdere draden in elkaar worden gedraaid. Deze getwijnde draden worden hierdoor sterk genoeg voor het vervolg proces. Het vervolg proces is het productieproces. Je kan de draden dan tijdens het productieproces gebruiken. Je kan de draden ook op een andere manier sterker maken. Als je gebruik maakt van dierlijke vezels kan je namelijk deze dierlijke vezels villen. Hierdoor worden ze sterker. Ze zijn dan minder sterk dan getwijnde draden, maar het is een andere manier.

Kunstmatige vezels spinnen

Als je kunstmatige vezels wilt spinnen dan kan dit maar op meerdere manieren. De eerste manier waarop dit kan heet smelt spinnen. Dit is een niet chemische manier om te spinnen en daarom een van de beste voor het milieu. Smelt Spinnen is een fysisch proces dat door de grondstof wordt gesmolten. Nadat het wordt gesmolten wordt het geperst en gekoeld. Als dit allemaal gebeurt is dan is het als het goed is versterkt. De tweede heet natspinnen. Dit is een chemische manier van spinnen. Deze manier is dus niet goed voor de natuur en ongezond voor het lichaam.

Meer Te Weten Komen

T-shirt

Textiel kleuren

Milieuvriendelijk