T-shirt van

textiel zelf drukken

T-shirt van textiel zelf drukken

Sommige T-shirts zijn van textiel gemaakt. Meestal moet je naar de winkel gaan voor kleren, maar wat is als ik je vertel dat je ook zelf makkelijk kleren kan maken. Hiermee bedoel ik niet dat je een shirt moet gaan naaien, maar dat als je een simpel wit shirt hebt dat je die dan zelf kan bedrukken. Het is dan als het ware een soort textiel bedrukken. Dit kan natuurlijk heel erg handig zijn, omdat je dan zelf kan bepalen hoe je shirt eruit gaat zien. Zo kan je het precies stijlen zoals jij wilt. Hierdoor krijg je meer waard voor je geld. Dat vindt ik tenminste. Het is simpel om te doen, maar het kan best wel veel tijd kosten. Al vindt je uiteindelijk niet dat het je tijd waard is dan is het alsnog een kans waard. Om dit goed te kunnen doen moet jij je wel voorbereiden.

De voorbereidingen

Er zijn verschillende voorbereidingen die je moet treffen. De benodigdheden zijn Transferpapier. Transferpapier kan je bij een boekhandel kopen. Ook heb je bakpapier, inktjet printer en een strijkplank met een strijkijzer. Als je geen strijkplank hebt, dank kan je ook nog altijd een handdoek op een tafel leggen. Dat werkt ook prima. Als je dit allemaal hebt geregeld en voorbereid dan kan je beginnen met het drukken van je nieuwe t-shirt. Om het t-shirt te kunnen drukken moet je wel een plaatje of logo hebben dat je erop wilt. Zoek op Google naar mooie ontwerpen of maak er zelf een. Dit kan je doen op je computer. Als je het hebt gevonden dan ben je klaar om te beginnen met het drukken van het t-shirt. Als je een stevig t-shirt wilt dan kan ik je aanraden om voor eentje van textiel te kiezen. Anders is een wit shirt prima.

Het shirt drukken

Na deze voorbereidingen te hebben gepleegd kan je beginnen met het drukproces. Ik heb een aantal tips voor als je bezig bent. Mijn eerste tips is dat je altijd in spiegelbeeld moet drukken. Anders dan krijg jij je bedrukking in spiegelbeeld en dat wil je waarschijnlijk niet. Dan is de tijd die je erin hebt gestopt verloren. Mijn volgende tip is dat je altijd je transfer papier netjes uit moet knippen. Als het slordig is dan is het niet mooi. Als laatste is mijn tip dat je voor ongeveer een minuut op een hoge stand moet strijken.

Meer Te Weten Komen

Textiel kleuren

Geproduceerd?

Milieuvriendelijk